علی صانعی

برنامه نویس موبایل

مدرس برنامه نویسی

فریلنسر

برنامه نویس سرور

بلاگر

برنامه نویس ویندوز

علی صانعی

برنامه نویس موبایل

مدرس برنامه نویسی

فریلنسر

برنامه نویس سرور

بلاگر

برنامه نویس ویندوز

نوشته های بلاگ

B4A یا Android Studio؟

13 می 2021 آموزش
B4A یا Android Studio؟

در این مطلب قصد دارم چند تا از تفاوت ها و شباهت های این دو محیط رو براتون بگم.

Android Studio چیست؟

اندروید استودیو (به انگلیسی: Android Studio) یک محیط برنامه‌نویسی برای پلتفرم اندروید است. این برنامه در ۱۶ مه ۲۰۱۳ توسط گوگل در کنفرانس گوگل آی/او معرفی شد. از ماه ژوئن ۲۰۱۳ نگارش پیش‌نمایش این برنامه (به‌صورت رایگان) برای آزمایش در دسترس توسعه‌دهندگان قرار گرفت. محیط برنامه‌نویسی اندروید استودیو، بر اساس نرم‌افزار جت‌برینز طراحی شده‌است. این نرم‌افزار به‌طور اختصاصی برای اندروید ساخته شده‌است. هم‌اکنون اندروید استودیو برای دریافت بر روی ویندوز، مک و لینوکس در دسترس است. (منبع: ویکی پدیا)

B4A چیست؟

بیسیک فور اندروید (در حال حاضر با نام B4A شناخته می‌شود) ابزاری قدرمند، ساده و سریع از خانواده ابزارهای B4X و دومین IDE تولید شده توسط Anywhere Software Ltd با هدف توسعه اپلیکیشن‌های اندروید می‌باشد.

B4A زبانی مبتنی بر شیءگرا و رویداد محور و زبان جایگزینی برای برنامه‌نویسی با جاوا است. این زبان گرچه بسیار به زبانهای ویژوال بیسیک و ویژوال بیسیک دات نت شباهت دارد اما در نوع خود زبانی جدید و مستقل از ویژوال بیسیک است. B4A شامل یک طراح بصری است که روند ساخت رابط‌های کاربری را که تلفن‌ها و رایانه‌های لوحی را با اندازه صفحه نمایش متفاوت هدف قرار می‌دهد ساده می‌کند. برنامه‌های تولید شده در این پلتفرم را می‌توان در شبیه‌سازهای اندروید (همچون بلواستکس) یا در دستگاه‌های واقعی اندروید با استفاده از Android Debug Bridge و اپلیکیشن B4A Bridge آزمایش کرد.

B4A برنامه‌های اندروید امضا شده استاندارد تولید می‌کند که می‌توانند در فروشگاه‌های برنامه مانند گوگل پلی استور، سامسونگ اپس، کافه بازار و مایکت بارگذاری شوند. (منبع: ویکی پدیا)

مزایای Android Studio:

1- وجود مستندات بسیار زیاد

2- پشتیبانی توسط سازنده اندروید

معایب Android Studio:

1- به دلیل شی گرایی و کد نویسی های طولانی یادگیری آن بسیار سخت است. در حدی بسیاری از هنرجویان نوآموز بعد از یک ماه تلاش برای یادگیری از فراگرفتن آن منصرف میشوند.

2- به دلیل وجود پلتفرم های جدیدتر مثلا فلاتر (با زبان دارت) و کاتلین دیگر کمتر مورد استفاده قرار میگیرد.

 

مزایای B4A:

1- یادگیری بسیار سریع حتی توسط نوآموز (یادگیری جاوا به طور تخمینی 5 برابر سخت تر از این پلتفرم است)

2- سرعت بالای اپلیکیشن های خروجی به گونه ای که سرعت آن دقیقا برابر با سرعت اپلیکیشن های اندروید استودیو است. به دلیل اینکه کد در لحظه کامپایل به جاوا تبدیل می شود، یعنی شما با زبان راحتر مینویسید و کد تبدیل به جاوا میشود.

3- کد نویسی کمتر در بیسیک باعث شده تا زمان ساخت برنامه تا یک دهم کاهش یابد. فرضا برای اتقال یک فایل از یک مسیر به مسیر دیگر در اندروید استودیو نیاز به هشت خط کد هست ولی در بیسیک این اتفاق با یک خط کد انجام می شود.

4- کتابخانه های بسیار زیاد فارسی باعث می شود کار شما سریع تر انجام شود و برای هر عملیات کوچکی نیاز به کدنویسی های طولانی نداشته باشید. نکته حائز اهمیت این است که اگر تکه کد مفیدی برای محیط اندروید استودیو در محیط وب پیدا کردید به آسانی میتوانید آن را به کتابخانه تبدیل کرده و در B4A استفاده کنید.

5- حجم نسخه APK نهایی در این محیط بسیار پایین تر از نمونه مشابه آن در محیط اندروید استودیو است. مزیت به حساب نمی آید؟ شما فرض کنید یک اپلیکیشن جدید که آن را نمیشناسید با حجم 2 مگابایت قابل دانلود است و همان اپلیکیشن اگر در محیط اندروید استودیو نوشته شود ممکن است حجمی بالای 10 مگابایت داشته باشد.شما کدام را دانلود میکنید؟ بسیاری از کاربران شما در همان مرحله دانلود به دلیل حجم بالای اپلیکیشن (و چون از کارایی اپلیکیشن آگاهی کامل ندارند) از دانلود آن منصرف می شوند، در حالی که اگر حجم اپلیکیشن کم باشد افراد راحتتر آن را دانلود میکنند.

6- استفاده بسیار آسان از کتابخانه ها یک مزیت دیگر به حساب می آید. به طوریکه شما فقط کتابخانه را به پوشه کتابخانه های B4A منتقل می کنید و در خود محیط B4A کتابخانه را تیک میزنید. کتابخانه شما آماده استفاده است!

معایب B4A:

1- مستندات کمتر نسبت به اندروید استودیو

2- پشتیبانی نکردن از سینتکس جاوا 8 (در حال حاضر که اینگونه است، شاید به زودی پشتیبانی کند)

3- نصب و راه اندازی سخت تر نسبت به اندروید استودیو

برچسب:
3 دیدگاه
  • Herman 9:07 ق.ظ 15 دسامبر 2022 پاسخ

    Belo post, compartilhei com meus amigos.

  • مهدی تقی نیا 10:45 ب.ظ 28 سپتامبر 2021 پاسخ

    عالی بود، ممنون

    • Ali Sanei 3:20 ق.ظ 18 اکتبر 2021 پاسخ

      از توجه شما بی نهایت سپاسگزارم.

یک دیدگاه بنویسید